Makaron do przygotowania lasagne z zielonej soczewicy. Ten włoski makaron ma wysoką zawartość protein (20%) oraz jest bogaty w błonnik. Produkt jest bezglutenowy.Składniki: mąka z zielonej soczewicy (50%), mąka z zielonego groszku, mąka z ryżu brązowego.
Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Sposób przygotowania: warstwy makaronu poprzekładać sosem z dodatkiem warzyw oraz granulatu lub kawałków sojowych i wcześniej przygotowanego sosu, zapiekać w żaroodpornym naczyniu przez 40-45 minut.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1436 kJ/339 kcal
Tłuszcz : 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
Węglowodany : 56,0 g
w tym cukry : 1,4 g
Błonnik : 6,3 g
Białko : 20,5 g
Sól : 0,01 g
Waga: 250g.