Makaron wyprodukowany przez jedną z najsłynniejszych światowych wytworni makaronów bezglutenowych - włoską firmę Molino Andriani. Produkt najwyższej jakości, spełniający warunki zdrowej żywności. Makarony Felicia są lekkostrawne, mają delikatny smak i nie lepią się po ugotowaniu! Nie zawierają skrobi, barwników ani konserwantów.
Sposób gotowania: do 1L osolonego wrzątku włożyć 100g makaronu. Gotować 7-9 min. czasem delikatnie mieszając.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1509 kJ/356 kcal
Tłuszcz : 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
Węglowodany : 77,0 g
w tym cukry : 0,3 g
Błonnik : 2,1 g
Białko : 6,9 g
Sól : 0,0 g
Waga: 500g
Składniki: mąka kukurydziana, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego (E471).