Mąka z tapioki lub skrobia z tapioki. Może być używana do pieczenia lub gotowania jako zagęstnik. Skrobia z tapioki jest znana ze swojego naturalnie słodkiego, zdrowego smaku. Może nadać wypiekom odpowiednią strukturę i ma wiele zastosowań, jeśli chodzi o wypieki bezglutenowe.
Tapioka to skrobia pozyskiwana ze zmielonego korzenia manioku, przydatna w gotowaniu. Można jej używać podczas zwykłego pieczenia i pieczenia ciast, ale można ją również stosować do zagęszczania zup, gulaszy i sosów zamiast skrobi kukurydzianej. Jest naturalnie bogata w skrobię, niskokaloryczna, niskotłuszczowa, niskosodowa, a do tego jest wegańska! Odpowiednia dla osob na diecie niskobiałkowej.
Przepisy z mąki z tapioki są bezglutenowe i przyjazne dla paleo!
Nie uwierzysz, jak wszechstronne zastosowanie ma tapioka - od tortilli, przez ciasto na pizzę, po ciasteczka i ciasteczka brownies.
Chlebek bananowy, ciasteczka, churros - to wszystko brzmi niesamowicie jeśli masz nietolerancję glutenu i musisz ich unikać za wszelką cenę.
Ale z tapioką nic nie jest niemożliwe.
Uwaga: Ten produkt nie zawiera składników zawierających gluten, ale jest pakowany w zakładzie, który przetwarza produkty zawierające gluten.
Składniki: tapioka, woda
Wartość odżywcza (na 100 g produktu):
Energia : 1479 kJ/ 348 kcal
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone :0 g
Węglowodany : 87 g
w tym cukry : 0 g
Błonnik : 0 g
Białko : 0 g
Sól : 0,03 g
Waga: 400 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia