Mąka jaglana BIO 500g Eureko
Nowość
(0) opinii5908249972056
Mąka jaglana to jedna z najstarszych znanych mąk. Używana jest od tysiącleci, a obecnie bije rekordy popularności.
6,49
Opis produktuMąka jaglana po połączeniu z innymi mąkami doskonale nadaje się do wypieków, naleśników, pieczywa, a także do zagęszczania zup i sosów ponieważ nie tworzy grudek. Charakteryzuje się orzechowym aromatem.
Mąka jaglana to jedna z mąk naturalnie niezawierająca glutenu, więc idealnie nadaje się dla osób cierpiących na celiakię oraz tych, którzy zwracają dużą uwagę na ograniczanie spożycia produktów glutenowych.
Mąka jaglana idealnie nadaje się jako zamiennik dla mąki pszennej. Dzięki temu można używać jej do wypieku ciast, chlebów czy chociażby naleśników.
Dzięki swoim właściwościom bardzo dobrze oczyszcza organizm i działa na niego odkwaszająco. Duża zawartość błonnika napędza procesy trawienne i pomaga udrożnić jelita. Warto też zaznaczyć, że detoksy z użyciem produktów jaglanych sprawiają, że odczucie głodu jest mniej odczuwalne.
Mąka jaglana to świetna alternatywa dla wszelkiego rodzaju zabielaczy i zagęstniaczy. Można ją spokojnie używać do zup i sosów, zastępując przy tym mąkę pszenną czy różne śmietany.
Składniki:
mąka jaglana* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Możliwe alergeny: gluten;orzechy;sezam
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość odżywcza kJ1536/kcal 363
Tłuszcz 3.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g
Węglowodany 69 g
w tym cukry 1.5 g
Błonnik 4 g
Białko 11 g
Sól 0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Mąka jaglana to jedna z mąk naturalnie niezawierająca glutenu, więc idealnie nadaje się dla osób cierpiących na celiakię oraz tych, którzy zwracają dużą uwagę na ograniczanie spożycia produktów glutenowych.
Mąka jaglana idealnie nadaje się jako zamiennik dla mąki pszennej. Dzięki temu można używać jej do wypieku ciast, chlebów czy chociażby naleśników.
Dzięki swoim właściwościom bardzo dobrze oczyszcza organizm i działa na niego odkwaszająco. Duża zawartość błonnika napędza procesy trawienne i pomaga udrożnić jelita. Warto też zaznaczyć, że detoksy z użyciem produktów jaglanych sprawiają, że odczucie głodu jest mniej odczuwalne.
Mąka jaglana to świetna alternatywa dla wszelkiego rodzaju zabielaczy i zagęstniaczy. Można ją spokojnie używać do zup i sosów, zastępując przy tym mąkę pszenną czy różne śmietany.
Składniki:
mąka jaglana* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Możliwe alergeny: gluten;orzechy;sezam
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość odżywcza kJ1536/kcal 363
Tłuszcz 3.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g
Węglowodany 69 g
w tym cukry 1.5 g
Błonnik 4 g
Białko 11 g
Sól 0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Cechy produktu
BIO | TAK |