Przepyszny kuskus pełnoziarnisty nadający się do drugich dań :), a także przyrządzania smacznych sałatek na słodko i słono. Bardzo popularny w kuchni arabskiej, również we Francji ;)
Produkt gospodarstwa ekologicznego.
Składniki: pszenica, woda.
Sposób przygotowania: zagotuj 250 ml wody, dodaj 1 łyżkę oleju, 1 łyżeczkę soli. Zdejmij garnek w ognia i dosyp 250 g kuskusu. Pozostaw kaszę z wodą pod przykryciem na minimum 3 minuty, aż kasza wchłonie całą wodę i ziarna będą sypkie.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1397 kJ/338 kcal
Tłuszcz : 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 65,0 g
w tym cukry : 3,0 g
Błonnik : - g
Białko : 12,0 g
Sól : 0,05 g
Kraj pochodzenia: Włochy
Autor opinii:Sabina Staniszewska