Krem migdałowy bez cukru nie warzy się podczas gotowania. Można go gotować oraz mieszać z kwaśnymi składnikami jak cytryna, wino czy musztarda. Świetny do sosów, zup, warzyw i deserów oraz do kawy czy herbaty. Odpowiedni dla wegan. Zawiera poniżej 0,5 g cukrów na 100 g produktu, dzięki czemu może być nazywany produktem bez cukru.
Składniki:
Baza migdałowa* 93,9% (woda, migdały* (7%)), olej słonecznikowy*, stabilizator (guma arabska*, ksantan), sól morska, naturalny aromat migdałowy*.
Produkt jest wytwarzany w zakładzie, w którym przetwarza się orzechy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna na 100 g: 406 kJ / 97 kcal
Tłuszcz 8,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 2 g
w tym cukry <0,5 g
Białko 1,5 g
Sól 0,04 g
Wstrząsnąć przed otwarciem. Po otwarciu trzymac w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.