Cre Soy jest produktem w 100% roślinnym, niskotłuszczowym. Nie zawiera cholesterolu oraz laktozy. Wyprodukowana została z pełnego (nieobłuszczonego) ziarna soi, dzięki czemu zachowuje najistotniejsze właściowści łuski ziarna. Soja bogata jest w naturalne kwasy Omega-3 i Omega-6 oraz izoflawony. Izoflawony są pochodną fitoestrogenów o lekkim działaniu estrogennym. Spożywanie produktów sojowych polecane jest często w okresie przedmenopauzalnym, bądź jako suplement w trakcie menopauzy. Produkt charakteryzuje się kremową konsystencją.
Naturalnie bez glutenu i laktozy. Doskonale nadaje się do gotowania, pieczenia oraz ubijania. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych. Wstrząsnąć przed spożyciem. Produkt UHT.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W celu ubicia produkt należy schłodzić. Po wyjęciu z lodówki zmiksować na najwyższych obrotach. W trakcie ubijania dodać usztywniacz do ubitej śmietany i kontynuować miksowanie, aż osiągniemy pożądaną konsystencję.
Składniki:
Woda, olej słonecznikowy*, ziarno soi*, syrop kukurydziany*, emultor: lecytyna słonecznikowa, zagęszczacz: guma ksantanowa i karagen, sól morska, naturalne aromaty, przeciwutleniacz: naturalny ekstrakt tokoferoli i kwas askorbinowy. *
*składniki ekologiczne.
Krem produkowany w zakładzie, w którym przetwarzane są również orzechy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 704 kJ/171 kcal
Tłuszcz - 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 10,5 g
Węglowodany - 2,2 g
w tym cukry - 2,0 g
Błonnik - 0,8 g
Białko - 2,7 g
Sól - 0,10 g
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.