Alternatywa dla śmietanki ryżowa (wegańska) nadająca się do wszelkich kulinarnych eksperymentów, gotowania, czy pieczenia. Świetnie smakuje również na zimno, jako dodatek do sałatek lub deserów. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych. Bez cholesterolu, glutenu, laktozy.
Doskonale nadaje się do gotowania i pieczenia.
Produkt UHT.
Składniki:
woda, ryż* 9%, olej słonecznikowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, guma guar*, guma gellan, sól morska.
*- składniki pochodzace z kontrolowanych upraw organicznych.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu):
Energia : 390 kJ/94 kcal
Tłuszcz : 7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,9 g
Węglowodany : 7,2 g
w tym cukry : 4,1 g
Błonnik: 0,6 g
Białko : 0,2 g
Sól : 0,11 g
Produkt może być stosowany na zimno lub na gorąco. Wstrząsnąć przed spożyciem.
Nie nadaje się do ubijania.
Przed użyciem wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.
Pojemność: 200ml