Alternatywa dla śmietanki owsiana (wegańska) nadająca się do wszelkich kulinarnych eksperymentów, gotowania, czy pieczenia. Świetnie smakuje również na zimno, jako dodatek do sałatek lub deserów. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych. Bez cholesterolu, glutenu, laktozy.
Składniki:
woda, olej słonecznikowy*, mąka owsiana 6%, zagęszczacz: guma ksantanowa, sól morska.
*- składniki pochodzace z kontrolowanych upraw organicznych.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu):
Energia : 348 kJ/84 kcal
Tłuszcz : 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g
Węglowodany : 3,5 g
w tym cukry : 0g
Błonnik: 0,3 g
Białko : 0,7 g
Sól : 0,1 g
Przed użyciem wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni. Produkt nie nadaje się do ubijania. Produkowane w zakładzie, w którym przetwarza się również orzechy i soję.
Objetość: 200ml