Wegańska kiełbaska ze składników pochodzących z upraw ekologicznych. Jest trochę paprykowa i ostra w smaku. Nie trzeba trzymać jej w lodówce, więc świetnie nadaje się na wszelkie wyjazdy!
Składniki: tofu naturalne i wędzone 32% (soja*, woda, koagulant: chlorek magnezu (nigari), dym wędzarniczy), białko pszeniczne* 24%, sól morska, papryka*, migdały*, surowy cukier trzcinowy*, przyprawy*, przecier pomidorowy*, pieprz*, zagęstnik: mączka chleba świętojańskiego*, sos sojowy (woda, soja*, sól morska, pszenica*), zioła*. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza (na 100 g produktu):
Energia : 1043 kJ/249 kcal
Tłuszcz : 12,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,5 g
Węglowodany : 5,0 g
Cukry : 4,1 g
Białko : 29,0 g
Sól : 2,43 g
Waga: 50g
Autor opinii:Marta Nowak
Autor opinii:Eliza Tomasiak