Chyba nie trzeba specjalnie przedstawiać dania mock duck, czyli seitanowych kawałków imitujących kaczkę. Ma niesamowity wygląd i konsystencję. Jest idealna jako dodatek do potraw lub wystarczy ją po prostu wyjąć ze słoika i podgrzać. Naszym zdaniem najlepiej smakuje usmażona, ponieważ niby skórka robi się chrupiąca.
Składniki: proteina pszenna (74%), olej sojowy, skrobia pszenna, olej sezamowy, sos sojowy (czarna soja, sól), cukier, sól, imbir, papryczka chili, hydrolizowana proteina sojowa.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1435kJ/343kcal
Tłuszcz : 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 5 g
Węglowodany : 8,4 g
w tym cukry : 1,9 g
Błonnik : - g
Białko : 15 g
Sól : 1,60 g
Waga netto: 380g