Data ważności: 02.03.2021r.
Wegański sojowy jogurt z malinami i marakują oraz prawdziwymi bakteriami bifidus oraz acidophilus. Nie zawiera mleka (laktozy) ani glutenu. Przepyszny, do złudzenia przypomina "normalny" jogurt.
Ponieważ jogurty są całkowicie naturalne, nie zawierają konserwantów, a jedynie żywe szczepy bakterii probiotycznych, mają z zasady krótki termin ważności, nie dłuższy niż 3 tygodnie.
Składniki: mleko sojowe 78% (woda, obłuszczone ziarno soi 9,2%), cukier trzcinowy, maliny 7%, marakuja 2%, naturalny aromat, zagęszczacz: pektyna, koncentrat z czasrnego bzu, regulator kwasowości: cytrynian wapnia, wyselekcjonowane żywe kultury bakterii bifidus i acidophilus.
Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 349 kJ/ 83 kcal
Tłuszcz : 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 11,9 g
w tym cukry : 11,4 g
Błonnik : - g
Białko : 3,8 g
Sól : 0,1 g
Produkt chłodniczy. Przechowywać w lodówce.