Wegański zamiennik sera bezglutenowy, alternatywa dla włoskiego twardego sera, na bazie soi i oleju kokosowego! Nadaje się świetnie do makaronów, sosów zup, czy pizzy, i zapiekanek. Jest również idealny do przyprawiania warzyw i sałatek.
Składniki: mąka sojowa pełnotłusta (56%), skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, olej kokosowy, sól, środki smakowe, emulgator: estry kwasu mono- i diacetylowinowego z mono-i diglicerydów kwasów tłuszczowych, stabilizator fosforan potasu, środka przeciw zbrylaniu: fosforan wapnia.
Może zawierać śladowe ilości: glutenu i mleka.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1726 kJ/413 kcal
Tłuszcz : 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 8,7 g
Węglowodany : 36 g
w tym cukry : 5,6 g
Błonnik : - g
Białko : 20 g
Sól : 5,7 g
Waga: 60g