Garden Gourmet Falafel 190g
(0) opinii8445290522986
GARDEN GOURMET Wegański Falafel to pożywny, warzywny produkt, w orientalnym stylu. Pozwoli przenieść się w świat orientalnych smaków roślinnej kuchni
14,99
Większe zakupy to wyższy rabat
2 szt. | 2% rabatu |
3 szt. | 3% rabatu |
4 szt. | 4% rabatu |
5 szt. | 5% rabatu |
6 szt. | 7% rabatu |
Opis produktuPosiada znakomity smak, który kojarzy się przede wszystkim z daniami serwowanymi w ramach popularnego streetfoodu. Pożywny Wegański Falafel GARDEN GOURMET pozwoli przenieść się w świat smaków roślinnej kuchni. Jest to produkt w 100% bez mięsa, który został wyprodukowany na bazie pożywnej ciecierzycy i cukinii. Mieszanka przypraw nadaje falafelowi wyczuwalny aromat. Wegański Falafel Garden Gourmet idealnie komponuje się z oryginalnym tureckim, greckim, gruzińskim pieczywem lub chlebkiem pita. Może być również pożywnym dodatkiem do różnych sałatek oraz hummusu. Sprawdzi się idealnie jako danie główne lub uzupełnienie Twoich ulubionych przepisów. Bezmięsne kuleczki możesz potraktować jako świetną propozycję na obiad dla całej rodziny. Jest to pyszny i prosty sposób na porcję warzyw na talerzu, także dla najmłodszych. Wegański Falafel Garden Gourmet jest źródłem protein oraz błonnika pokarmowego. Garden Gourmet Wegański Falafel jest bardzo prosty w przyrządzeniu. Wystarczy upiec go w piekarniku przez około 8-10 minut lub smażyć na oleju przez około 6-8 minut. Wegański Falafel GARDEN GOURMET:
- jest bardzo łatwy w przygotowaniu,
- można go serwować na setki sposobów,
- ma świetny smak bez odrobiny mięsa,
- nadaje się na obiad, kolację lub jako samodzielna przekąska,
- został przygotowany na bazie aromatycznych warzyw,
- pasuje do wielu sosów, pieczywa, sałatek,
- jest źródłem roślinnego białka oraz błonnika,
- posiada Nutri-Score kategorii A.
Wypróbuj Wegański Falafel od Garden Gourmet w swojej kuchni i ciesz się źródłem roślinnego błonnika!
Składniki:
Ciecierzyca 27,4%, woda, cukinia 14,4%, cebula 12,6%, bułka tarta (mąka PSZENNA, woda, sól, drożdże, olej rzepakowy, ekstrat z papryki), oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach, puree jabłkowe, przyprawy (kolendra, kmin rzymski, pieprz czarny), czosnek w proszku, ocet spirytusowy, liść pietruszki, skrobia kukurydziana, sól, ekstrakt drożdży w proszku, regulator kwasowości (wodorotlenek potasu).
Może zawierać JAJA, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, SELER I GORCZYCĘ.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 781 kJ/187 kcal
Tłuszcz 7,5g
tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g
Węglowodany 18,0g
w tym cukry 2,0g
Błonnik 8,7g
Białko 7,5g
Sól 1,18g
Sposób przygotowania:
Aby przygotować Falafel na patelni, zacznij od rozgrzania patelni na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oleju (15 ml). Umieść Falafel na rozgrzanej patelni, smaż na średnim ogniu przez 6-8 minut, od czasu do czasu obracając.
Aby przygotować Falafel w piekarniku, rozgrzej piekarnik do 200°C. Piecz Falafel na metalowej blasze wyłożonej papierem do pieczenia na środkowej półce piekarnika przez 7-9 minut. Obróć w połowie czasu. Alternatywnie możesz piec Falafel na metalowej blasze wyłożonej papierem do pieczenia na środkowej półce piekarnika przez 4 minuty z każdej strony.
Aby przygotować Falafel w frytkownicy beztłuszczowej, rozgrzej urządzenie do 180°C. Falafel włóż do koszyka i smaż przez 5-6 minut.
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2 do +7 st. C. Nie zamrażać. Pakowano w atmosferze ochronnej.
- jest bardzo łatwy w przygotowaniu,
- można go serwować na setki sposobów,
- ma świetny smak bez odrobiny mięsa,
- nadaje się na obiad, kolację lub jako samodzielna przekąska,
- został przygotowany na bazie aromatycznych warzyw,
- pasuje do wielu sosów, pieczywa, sałatek,
- jest źródłem roślinnego białka oraz błonnika,
- posiada Nutri-Score kategorii A.
Wypróbuj Wegański Falafel od Garden Gourmet w swojej kuchni i ciesz się źródłem roślinnego błonnika!
Składniki:
Ciecierzyca 27,4%, woda, cukinia 14,4%, cebula 12,6%, bułka tarta (mąka PSZENNA, woda, sól, drożdże, olej rzepakowy, ekstrat z papryki), oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach, puree jabłkowe, przyprawy (kolendra, kmin rzymski, pieprz czarny), czosnek w proszku, ocet spirytusowy, liść pietruszki, skrobia kukurydziana, sól, ekstrakt drożdży w proszku, regulator kwasowości (wodorotlenek potasu).
Może zawierać JAJA, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, SELER I GORCZYCĘ.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 781 kJ/187 kcal
Tłuszcz 7,5g
tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g
Węglowodany 18,0g
w tym cukry 2,0g
Błonnik 8,7g
Białko 7,5g
Sól 1,18g
Sposób przygotowania:
Aby przygotować Falafel na patelni, zacznij od rozgrzania patelni na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oleju (15 ml). Umieść Falafel na rozgrzanej patelni, smaż na średnim ogniu przez 6-8 minut, od czasu do czasu obracając.
Aby przygotować Falafel w piekarniku, rozgrzej piekarnik do 200°C. Piecz Falafel na metalowej blasze wyłożonej papierem do pieczenia na środkowej półce piekarnika przez 7-9 minut. Obróć w połowie czasu. Alternatywnie możesz piec Falafel na metalowej blasze wyłożonej papierem do pieczenia na środkowej półce piekarnika przez 4 minuty z każdej strony.
Aby przygotować Falafel w frytkownicy beztłuszczowej, rozgrzej urządzenie do 180°C. Falafel włóż do koszyka i smaż przez 5-6 minut.
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2 do +7 st. C. Nie zamrażać. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Cechy produktu
Chłodzone | TAK |