Fasola w sosie pomidorowym bezgl. 440g Primavika
Fasola jest świetnym źródłem białka dla osób stosujących dietę wegańską, wegetariańską czy odkwaszającą organizm. Posiada właściwości zasadotwórcze. Skutecznie neutralizuje nadmierną zawartość kwasów powstałych wskutek spożywania przetworzonej żywności. Działa wzmacniająco w przypadku wyczerpania psychicznego i fizycznego, rekonwalescencji i niedożywienia. Jest bogata w potas, wapń, a w przeciwieństwie do grochu nie zawiera sodu – warto wprowadzić ją do diety w przypadku nadciśnienia. Oprócz tego jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie, poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia. Według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej fasolka korzystnie działa na wątrobę i płuca, a poza tym działa upiększająco na skórę. Dzięki niej odzyskamy moc i witalność.
Fasolka w sosie pomidorowym to dobry pomysł na szybki obiad, lunch albo kolację. Można ją podawać z kaszą jaglaną, ryżem albo kaszą. To również podstawa angielskiego śniadania: spróbujcie zwyczajnie wylać podgrzaną fasolkę na pieczone ziemniaki, grzanki czy smażone jajka.
Produkt bezglutenowy.
Składniki:
woda, fasola „Jaś”65%, koncentrat pomidorowy 15%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję), olej rzepakowy, sól, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, aromat naturalny], przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 621 kJ / 123 kcal,
Tłuszcze 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g,
Węglowodany 22 g w tym cukry 2,7 g,
Białko 7,1 g,
Sól 0,63 g