Mieszanka przygotowana do przyrządzania falafeli. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych, a mieszanka nie zawiera sztucznych dodatków.
Sposób przygotowania: wymieszać zawartość w 340 ml wody z dodatkiem 3 łyżek oliwy z oliwek, a następnie lepić kulki i smażyć. Najlepiej podawać je w picie lub bułce z warzywami oraz sosami.
Składniki: ciecierzyca* 85%, kukurydza*, bułka tarta kukurydziana* suszony czosnek*, suszona cebula*, przyprawy* (kminek,*, kolendra*, cynamon*, imbir*, gałka muszkatołowa*, pieprz*), sól.
*- produkty pochodzące z upraw ekologicznych.
Może zawierać śladowe ilości glutenu.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1382 kJ/331 kcal
Tłuszcz : 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 53,0 g
w tym cukry : 0 g
Błonnik : 10,0 g
Białko : 16,0 g
Sól : 2,8 g
Waga: 200g
Autor opinii:Wioletta Grys