Easy Egg jest idealny do zrobienia "jajecznicy" bez jajek albo omleta, np. w formie frittaty :) Pycha!
Opakowanie 250g jest substytutem 15 jajek.
Nie zawiera glutenu. Nie zawiera drożdży.
Sposób przygotowania:
1. "Jajecznica": wymieszać Easy Egg (50g) z wodą (240ml) i odrobiną oliwy. Mieszankę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni podgarzać olej, dodać rozrobioną mieszankę i smażyć od czasu do czasu mieszając.
2. Omlet Frittata: wymieszać Easy Egg (50g) z wodą (240ml) i odrobiną oliwy do uzyskania półpłynnej konsystencji. Mieszankę przyprawić do smaku solą, pieprzem i np. suszonymi ziołami. Dodać trochę ulubionych dodatków: pokrojoną drobno paprykę, cebulę, grzyby, starty ser Violife lub ser feta Sheese i smażyć jak omlet. Pyyyyycha!!!
Składniki: mąka z ciecierzycy, skrobia kukurydziana, zagęstnik (methyloceluloza), białko roślinne, dekstroza z kukurydzy, sól, kurkuma, spulchniacz (węglan wapnia), czosnek sproszkowany.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1464 kJ/350 kcal
Tłuszcz : 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : <0,6 g
Węglowodany : 46,8 g
w tym cukry : 3,7 g
Błonnik : 16 g
Białko : 14,9 g
Sól : 5 g
Waga: 250g
Autor opinii:Blazej