W krótkim czasie można przygotować wspaniały deser kokosowy o kremowej konsystencji. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych, a produkt jest bezglutenowy.
Przygotowanie: Wystarczy wymieszać zawartość z 250 ml zimnego mleka roślinnego, najlepiej w mikserze, na wysokich obrotach przez około 5 minut. Podawać najlepiej świeży (np. z owocami) lub po schłodzeniu w lodówce (max. 1 godz.)
Składniki: cukier trzcinowy surowy*, skrobia kukurydziana*, wiórki kokosowe 8%*, mąka kokosowa 8%, mączka chleba świętojańskiego *, sól himalajska, zagęstnik (guma guar *, guma ksantanowa).
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1643 kJ/391 kcal
Tłuszcz : 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 5,2 g
Węglowodany : 74,6 g
w tym cukry : 62,5 g
Błonnik : 9,9 g
Białko : 2,6 g
Sól : 0,64 g
Zawartość białka: 2,6g/ 100g produktu
Może zawierać śladowe ilości gorczycy, sezamu, lecytyny sojowej.
Waga: 63g