Wegańska czekolada z mlekiem ryżowym i inuliną bez sztucznych dodatków. Jest bezglutenowa i nie zawiera laktozy. Delikatnie mleczna, ale nie jest bardzo słodka.
Składniki: cukier, masło kakaowe, miazga kakaowa, proszek, inulina, emulgator: lecytyna sojowa, aromat naturalny kakaowy, naturalny aromat wanilii.
Może zawierać śladowe ilości mleka (maks. 0,1% laktozy), migdałów, pistacji, orzechów laskowych i włoskich.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 2214 kJ/529 kcal
Tłuszcz : 33g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 20 g
Węglowodany : 50 g
w tym cukry : 38 g
Błonnik : - g
Białko : 2 g
Sól : 0,19 g
Waga: 85g
Autor opinii:Marta Przybylak