Pyszny, wyraźnie pikantny (ale nie zabójczo) sos , który może stanowić bazę do wielu potraw inspirowanych kuchnią azjatycką.
Najprostszy przepis, to rozpuścić nieco curry na patelni z olejem, dodać mleko kokosowe, a następnie tofu, seitan czy kotlety sojowe (czy inne zamienniki mięsa), warzywa i przyprawy. Podawać z ryżem.
Z pewnością można znaleźć w necie lub wymyślić jeszcze wiele przepysznych potraw z zielonym curry.
Składniki: zielone chili, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, imbir, kminek, kolendra.
Produkt NIE ZAWIERA glutaminianu sodu.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna: 105 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 2,9 g
w tym cukry: 2,9 g
Białko: 4,2 g
Sód: 12,3 g
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Certyfikacja:
PGIS * certyfikat dla towarów importowanych poza UE dopuszczonych do obrotu
* PGIS- Państwowa Graniczna Inspekcja Sanitarna