Przekąska z ciecierzycy o smaku pomidorów i bazylii, bezglutenowe, bez chemicznych dodatków, a co najważniejsze pieczone (a nie smażone), więc zawierające do 48% mniej tłuszczu niż zwykłe chipsy ziemniaczane.
Składniki: mąka z ciecierzycy (24%), ryż, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, mąka kukurydziana, przyprawa z pomidorami i bazylią (7%) (mąka ryżowa, cukier, dekstroza, sól, pomidory w proszku, ekstrakt drożdżowy w proszku, cebula w proszku, zioła (bazylia, pietruszka), czosnek w proszku, kwas cytrynowy,naturalny aromat, przyprawa (pieprz cayanne), kolor (wyciąg z papryki,)), sól
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 2010 kJ/481 kcal
Tłuszcz : 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,8 g
Węglowodany : 57,5 g
w tym cukry : 2,6 g
Błonnik : 5,4 g
Białko : 6,4 g
Sól : 2,8 g
Waga: 135 g