Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowy BIO 40g Amylon
Nowość
(0) opinii8594006666480
Bezglutenowy budyń czekoladowy Amylon jest doskonałą, lekką przekąską na ciepło.
3,99
Opis produktuDzięki prostemu składowi, zawierającemu tylko skrobię kukurydzianą i kakao w proszku, nadaje się dla osób na rozmaitych dietach – dla wegan, dla osób ograniczających cukier czy też po prostu dla każdego, kto chce cieszyć się pysznym deserem i jednocześnie dbać o zdrowie. Budyń czekoladowy Amylon jest także bezglutenowy, więc z powodzeniem wpisze się w dietę bezglutenową.
Budyń czekoladowy bezglutenowy Amylon można dopasować do własnych preferencji, przygotowując go na wiele sposóbów:
na ulubionym mleku roślinnym, np. migdałowym bądź ryżowym
dosładzając białym cukrem lub cukrem trzcinowym
dosładzając miodem albo syropem klonowym
podawać z syropem owocowym bądź świeżymi sezonowymi owocami
podawać z garścią ulubionych orzechów
SKŁADNIKI:
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego napoju roślinnego odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego napoju (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się napoju wlać rozrobiony budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Warość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 g
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Budyń czekoladowy bezglutenowy Amylon można dopasować do własnych preferencji, przygotowując go na wiele sposóbów:
na ulubionym mleku roślinnym, np. migdałowym bądź ryżowym
dosładzając białym cukrem lub cukrem trzcinowym
dosładzając miodem albo syropem klonowym
podawać z syropem owocowym bądź świeżymi sezonowymi owocami
podawać z garścią ulubionych orzechów
SKŁADNIKI:
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego napoju roślinnego odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego napoju (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się napoju wlać rozrobiony budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Warość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 g
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Cechy produktu
BIO | TAK |
Bezglutenowy | TAK |