Budyń czekoladowy wegański i bezglutenowy, a składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Sposób przyrządzenia: odjąć 6 łyżek z 500 ml mleka roślinnego, dodać do nich zawartość torebki oraz 3-4 łyżki (ok. 30-40g) cukru brązowego (lub innego słodzika) i dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Dodać do niego wymieszaną zawartość i przez 1 minutę gotować na małym ogniu. Następnie przelać budyń w salaterki i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki: skrobia kukurydziana*, kakao* 22%, tarta gorzka czekolada* 10,9% (masa
kakaowa, masło kakaowe*, cukier z kwiatu kokosa*) sól.
Może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i mleka.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1626 kJ/386 kcal
Tłuszcz : 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 6,4 g
Węglowodany : 64 g
w tym cukry : 1,4 g
Błonnik : 8 g
Białko : 5,8 g
Sól : 0,90 g
Waga: 55g