Budyń czekoladowy wegański i bezglutenowy, a składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Sposób przyrządzenia: odjąć 6 łyżek z 500 ml mleka roślinnego, dodać do nich zawartość torebki oraz 3-4 łyżki (ok. 30-40g) cukru brązowego (lub innego słodzika) i dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Dodać do niego wymieszaną zawartość i przez 1 minutę gotować na małym ogniu. Następnie przelać budyń w salaterki i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki: skrobia kukurydziana, kakao 16%, gorzka czekolada 10% (masa kakaowa, cukier brązowy, masło kakaowe, lecytyna sojowa, sól.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1556 kJ/369 kcal
Tłuszcz : 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 4,7 g
Węglowodany : 70 g
w tym cukry : 4,6 g
Błonnik : 5,2 g
Białko : 3,6 g
Sól : 0,97 g
Waga: 50g