Boczek wegański o wędzonym aromacie, lekko słonawym posmaku w dużym kawałku. Można go smażyć, dodawać do zup i sosów, albo jako dodatek do przekąsek i sałatek.
Składniki: woda, teksturowane białko sojowe (32%) (izolat białka sojowego 88,2%, skrobia pszenna, białko pszenicy), olej sojowy, skrobia modyfikowana, sól, ekstrakt drożdżowy, hydrolizowane białko sojowe, mirin (sfermentowany produkt ryżu kleistego, ryż, fruktozy, woda, parzone otręby ryżowe, sól), ekstrakt roślinny (groch, marchew), aromat, aromat dymu, biały pieprz, barwnik: węglan wapnia, dwutlenek tytanu, tlenek żelaza.
Przechowywać w temp. 2-8 st. C.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu):
Energia : 986 kJ/236 kcal;
Tłuszcz : 17 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 3,0 g;
Węglowodany : 7,0 g,
w tym cukry : 1,2 g;
Błonnik : - g;
Białko : 14 g;
Sól : 1,4 g.
Waga: 250g