Roślinny boczek świetnie się sprawdzi w tofucznicy, burgerze czy w spaghetti carbonara. W smaku jest bardzo wyrazisty, dymny i lekko pomidorowy. Można go zamrozić. Zawiera dużo białka. Nie zawiera cholesterolu.
Składniki: woda, białko pszenne, olej rzepakowy, płatki drożdżowe nieaktywne, soja, koncentrat pomidorowy, przyprawy naturalne, aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego, sól.
Produkt wędzony drewnem bukowym.
Może zawierać śladowe ilości selera.
Produkt należy spożyć w przeciągu 1-2 dni po otwarciu.
Przechowywać w temperaturze 2-6 St.C.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu):
Energia : 949 kJ/226 kcal
Tłuszcz : 6,94 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,09 g
Węglowodany : 8,11 g
Cukry : 3,63 g
Błonnik : 3,33 g
Białko : 31,06 g
Sól : 1,3 g
Waga: 150g