Produkt roślinny na bazie białka pszennego.
Klasyk nad klasykami! Bez nich nie uda się żadne ognisko. Poznaj klasyczny smak bezmięsnej kiełbasy śląskiej podkreślony odrobiną kolendry, pieprzu, czosnku i wędzonej papryki w roślinnym wydaniu. Idealnie się grillują - polecamy serwować w towarzystwie ulubionego sosu i grillowanych warzyw.
Składniki:
Składniki: woda, teksturowane białko PSZENNE (białko PSZENNE, mąka PSZENNA) 22,8 %, modyfikowana skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, białko PSZENNE (białko PSZENNE, mąka PSZENNA) 4,3 %, ekstrakty przypraw, warzywa suszone (burak czerwony, czosnek), przyprawy, sos SOJOWY (woda, fermentowana SOJA, fermentowana PSZENICA, sól), substancje zagęszczające: przetworzone wodorosty z gatunku Eucheuma, guma konjac; sól, emulgator: metyloceluloza; aromaty (w tym dymu wędzarniczego), ekstrakt drożdżowy, glukoza, hydrolizat białka roślinnego (PSZENNY).
Mogą zawierać GORCZYCĘ, nasiona SEZAMu, dwutlenek siarki i siarczyny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Smaż na oleju ok. 4 - 6 minut
Grilluj ok. 4 minuty
Piecz ok. 5 minut
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 870 kJ / 208 kcal
Tłuszcz - 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 15,6 g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 2,3 g
Białko - 21,6 g
Sól - 1,8 g
Przechowywać w temperaturze od +2°C do + 6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.