Długie, aromatyczne kiełbaski roślinne stworzone z myślą o grillowaniu! Ich wyrazisty smak z nutą majeranku sprawia, że idealnie odnajdują się w letnim klimacie – na ruszcie, patelni czy w piekarniku. Świetnie komponują się z musztardą, chrzanem, pieczywem lub świeżymi warzywami.
Składniki:
Woda, teksturowane białko pszenne 24%, substancje zagęszczające: skrobia ziemniaczana modyfikowana, karagen, guma konjac; olej rzepakowy, białko pszenne 5%, ekstrakty przypraw, przyprawy (w tym majeranek 0,3%), bulion warzywny (sól, białko roślinne hydrolizowane, aromaty [zawierają seler]), aromaty, cukier trzcinowy, ekstrakt drożdży, emulgator: metyloceluloza; sos sojowy (nasiona soi, woda, mąka pszenna, sól), sól, sok z cytryny.
Mogą zawierać gorczycę i sezam.
Wartości odżywcze (g na 100g produktu):
Wartość energetyczna 816 kJ / 194 kcal
Tłuszcz 4,88 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,68 g
Węglowodany 18,28 g
w tym cukry 3,47 g
Białko 20,55 g
Sól 2,19 g
Błonnik 2,76 g
Przechowywać w temperaturze od +2°C do + 6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.
Masa netto: 180 g