Baton karmelowo-nugatowo-czekoladowy z orzechami ziemnymi i mlekiem ryżowym, nie zawierający glutenu i żadnych sztucznych dodatków. Uwaga, może uzależnić, ale na pewno wart spróbowania. Jeden z najlepszych wegańskich batonów na świecie!
Składniki: karmel 32% (syrop glukozowy, nierafinowany cukier trzcinowy, olej palmowy, skoncentrowane białko sojowe, dekstroza, aromaty naturalne, sól, agar), polewa czekoladowa 25%: cukier trzcinowy, tłuszcz palmowy, kakao w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa, sól; prażone orzechy ziemne 24%, nadzienie orzechowe 19%: syrop glukozowy, cukier trzcinowy, mąka z orzechów, słód jęczmienny i kukurydziany w proszku, olej palmowy, sól, naturalne aromaty, proteina sojowa, zagęszczacz: guma guar.
Może zawierać śladowe ilości mleka, jajek, pszenicy innych orzechów.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1746kJ/415 kcal
Tłuszcz : 12,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 7,0 g
Węglowodany : 67,9 g
w tym cukry : 44,0 g
Błonnik : - g
Białko : 6,9 g
Sól : 0,45 g
Waga: 60g