Baton nugatowo-czekoladowy z mlekiem ryżowym, nie zawierający glutenu i żadnych sztucznych dodatków. Uwaga, może uzależnić, ale na pewno wart spróbowania. Jeden z najlepszych wegańskich batonów na świecie!
Składniki: nadzienie kakaowe 67%: syrop glukozowy, nierafinowany cukier trzcinowy, kakao w proszku, olej palmowy, skoncentrowane białko sojowe, sól, aromat, zagęszczacz: guma guar; polewa czekoladowa 33%: cukier trzcinowy, tłuszcz palmowy, kakao w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa, sól.
Może zawierać śladowe ilości mleka, jajek i orzechów.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1519 kJ/ 359 kcal
Tłuszcz : 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 5,3 g
Węglowodany : 74,4 g
w tym cukry : 53,9 g
Białko : 1,3 g
Sól : 0,35 g
Waga: 57g