Yuba (sparża, fudżu) - sojowe patyki 150gYuba (sparża, fudżu) - sojowe patyki 150gYuba (sparża, fudżu) - sojowe patyki 150g

Yuba (sparża, fudżu) - sojowe patyki 150g

Nr produktu: 3379140164017

22,99

Yuba jest japońskim i chińskim, albo lepiej bardziej ogólnie (bo popularna jest już nawet w Rosji), wschodnim, produktem pochodzącym z soi. Podczas gotowania mleka sojowego w dużym otwartym naczyniu, na wierzchu zbiera się białko sojowe tworząc gęsty kożuch. Jest on zbierany, a następnie suszony i występuje w formie płatów bądź patyków (tak, jak u nas :)) Jest używany w wegetariańskiej kuchni jako substytut mięsa (podobnego do kurczaka). Trzeba go namoczyć najlepiej w gorącej wodzie, a żeby był miękki, należy go krótko gotować. Jest też często smażony, żeby uzyskał chrupiącą konsystencję.



Składniki: soja 92,8%, woda 7,2%, konserwant: pirosiarczyn sodu (E223)

 

Wartość odżywcza (na 100 g produktu):

Energia : 1474 kJ/348 kcal
Tłuszcz : 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 63 g
w tym cukry : 8,6 g
Błonnik : - g
Białko : 20 g
Sól : 0,01 g

 

Waga: 150 g

 

Kupione z tym produktem

Curry czerwone 50g

Curry czerwone 50g

3,99 zł Curry czerwone 50g

Curry czerwone 50g

Więcej
Do koszyka
Curry żółte 50g

Curry żółte 50g

3,99 zł Curry żółte 50g

Curry żółte 50g

Więcej
Do koszyka

Opinie o Yuba (sparża, fudżu) - sojowe patyki 150g

(średnia ocena: 4,25, ilość opinii 4)

Autor opinii:Joanna Zagórska

bardzo smaczne lecz brak w opisie iz zawiera konserwant...
Dodano: 27 stycznia 2016

Autor opinii:anita graboś

świetna rzecz, robię z tm curry. Ma fajną strukturę, fajnie się gryzie. jak to soja przyjmuje smak tego z czym ją zrobimy.
Dodano: 28 sierpnia 2015

Autor opinii:Kornel Gmyrek

Najcudowniejsze, co znalazłam :) pyszne podsmażane z warzywami, pyszne gotowane, pyszne w daniach duszonych, a najlepsze samo, jako przekąska :D żeby nie gotować, moczę przez noc w wodzie z sosem sojowym, czosnkiem i przyprawami, po 8-10 h moczenia - rano można jeść od razu, bez dodatków i przygotowywania :)
Dodano: 31 sierpnia 2013

Autor opinii:Marcin Pozauć

Słowiańską nazwą na Fudżu/Yuba/Tofu skin jest Sparża czyli Szparag i tak to od kilku lat proopaguje u nas :) . Jest to danie bardzo popularne w Rosji, podawane z kapustą pekińską, paprykami , olejem i octem, lub z marchewką po koreańsku. Nie gotujcie tego :), najlepiej potrzymać kilka godzin w wodzie a następnie pokroić w paseczki p 3-5cm. Dodać do sałatki i trzymać tam z 5 godzin :). Jest to najpyszniejsze danie kuchni koreańskiej jakie znam. A cena jest widzę bardzo dobra porównywalna z rosyjską.
Dodano: 17 marca 2011

Zapraszamy do dodania opinii o Yuba (sparża, fudżu) - sojowe patyki 150g

(5/5)

Używamy plików cookies w celu ułatwienia korzystania z zasobów naszego serwisu i do analizowania statystyk jego odwiedzin. Korzystanie z naszego serwisu bez blokowania plików cookies oznacza zgodę na ich użycie i zapisanie w pamięci urządzenia użytkownika. Zmieniając ustawienia przeglądarki, można samodzielnie zarządzać cookies. Więcej informacji w polityce prywatności. Polityka Prywatności

Zamknij