Ser wegański mozzarella specjalnie do pizzy :) w kawałku o wadze 200g. W przeciwieństwie do oryginalnej mozzarelli ma mocno "serowy" smak i zapach. Ma wspaniałą konsystencję (jest elastyczny), zapach i smak do złudzenia przypominający zwykły żółty polski ser :) Na kanapce, w towarzystwie pomidora po prostu powala na kolana, a po podgrzaniu doskonale się rozpuszcza, ma wspaniały smak, a nawet czasem leciutko się ciągnie! Żeby było tego mało nie zawiera soi, glutenu i oleju palmowego!
Składniki: woda, olej kokosowy (21%), skrobia, skrobia modyfikowana*, sól morska, wegański aromat mozzarella, ekstrakt z oliwek, wit. B12, barwnik: b-karoten.
Zawartość białka: 0g/100g produktu.
*- skrobia niemodyfikowana genetycznie! Została poddana działaniu,np. temperatury lub ciśnienia w celu uzyskania, np. lepszej testury, elastyczności. Zastosowano mieszankę skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1130 kJ/ 270 kcal
Tłuszcz : 21,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 19,0 g
Węglowodany : 21,0 g
w tym cukry : 0,0 g
Błonnik : - g
Białko : 0,0 g
Sól : 1,7 g
Produkt chłodniczy. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.
Waga: 200g