Japońskie, bezglutenowe silken tofu niewymagające przetrzymywania w lodówce (oczywiście do czasu otwarcia ;). Ma jedwabistą konsystencję, jest bardzo bogate w białko oraz ma niską zawartość tłuszczy. Jest doskonałym zastępnikiem produktów niewegańskich w kuchni, zarówno podczas przygotowywania dań słonych, jak i słodkich deserów.
Składniki: woda, soja* (26%), substancja wiążąca: nigari (chlorek magnezu).
* - z upraw ekologicznych
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 257 kJ/61 kcal
Tłuszcz : 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
Węglowodany : 2,8 g
w tym cukry : 1,1 g
Błonnik : - g
Białko : 6,5 g
Sól : 0 g
waga: 300g