Cukier kokosowy BIO 250g Country Life
Cukier kokosowy uzyskiwany jest z soku z pąków kwiatowych kokosa. Jest bardzo słodki i aromatyczny, ma karmelowy posmak. Charakteryzuje się bardzo niskim indeksem glikemicznym (GI 35), podobnie jak słód z agawy. Jest bogaty w wiele minerałów, np. potas, magnez, cynk, żelazo, witaminy B1, B2, B3, B6 i C. Zawiera 16 aminokwasów.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1633 kJ/390 kcal
Tłuszcz : 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,0 g
Węglowodany : 97 g
w tym cukry : 96 g
Błonnik : - g
Białko : 1,7 g
Sól : 0,42 g
Z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów arachidowych, soi, sezamu..
Waga: 250g